Haro ogólnie mnie niezbyt przekonuje, być może dlatego, że rowery tej firmy są mi mało znane, tym bardziej mtb, o których chyba jeden z pierwszych razów teraz słyszę, ale będąc wielokrotnie na różnych forach nikt tego nie zachwalał / gnoił / fotografował, więc albo to nie jest godne uwagi, albo po prostu mało znane. Ja sam jednak nie eksperymentowałbym, tylko kupił coś porządnego, choć co prawda te rowery są "oklepane", bo każdy prawie teraz śmiga na Specach. Rezygnując z fulla tak naprawdę oszczędzasz sobie kilka tysięcy plnów, ale też ograniczasz możliwości, ale skoro piszesz, że nie startujesz w zawodach itd. to full nie jest Ci aż tak bardzo potrzebny, choć uprościłby znacznie górskie przejażdżki. Chyba za bardzo rozpisałem się nie na temat, a jednak zostałbym przy topowych firmach, a jeśli przyjrzeć się rowerom Haro, to tak naprawdę nie mają oszałamiających części do zaoferowania, a sztywniaków na allegro jest po prostu ogrom. Może skończmy z tymi typowaniami co do firm, a lepiej napisz jaką kwotę możesz przeznaczyć na tego mtbka, to poszukamy coś interesującego.