Witam! Mam problem w w/w amorem. Otóż kupiłem rower od kolegi no ale mam problem z tym amortyzatorem, na początku niby nie przeszkadzało ale poznałem sie na tym wiecej i zaczeło mi coraz bardziej to przeszkadzać nie tylko w zwykłej jezdzie ale najbardziej przy skakaniu. Problem polega na tym że do połowy jak go wbije to on nie wybija sam tylko musze go sam wyciagnać co jest bez sensu bo jak pojade to i tak sie wbije do połowy i juz sie nie wybija. Ale nastepna polowa wbija i wybija się prawie elegancko, bo też nie najmocniej ale zdemontowane zostały korki na górze przez poprzedniego właściciela bo coś mu tam przeszkadzało no i ich nie ma. Dzisiaj wyczyściłem go, nasmarowałem od nowa i poluzowałem sruby imbusowe które były pod spodem i o wiele lepiej wybija ale tylko tą drugą połowę bo ta pierwsza się wbija ale nadal nie wybija. Nie rozkręcałem go na czynniki pierwsze bo nie wiem czy to konieczne a poza tym moglbym cos zepsuć. Proszę o jakieś porady czy coś. Pozdrawiam, Mixel.
(Problem) Amortyzator Mozo Groove
(4 wpisy)
(2 głosy)
-
Napisano 1 rok temu #
-
rozkrec go w H** i sprawdz czy sprezyna jest cala, Zobacz wszystko w nim czy cos nie peklo itp. Ten amor jest wartosci paczki fajek wiec moze roznie byc z nimi.
Napisano 1 rok temu # -
Rozebrałem i okazało sie że tak jakby spręzyna za krotka, włozylem 2 dystanse zakrecilem i jak nowy :)
Napisano 1 rok temu # -
najwyrazniej ci sprezyne skompresowalo. DO ZAMKNIECIA
Napisano 1 rok temu #
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.