mam zamiar zlozyc komplet kol, ale mam pewny dylemat. piasty tyl tak ok 300 zl myslalem nad NS Bikes - Piasta ROTARY SINGLESPEED za 299 zl albo Dartmoor - Piasta K-DRIVE 369 zl obrecze: nie wiem czy dartmoora ridery czy fortress albo ns fundamenatle i TRAILMASTER
Prosze o pomoc chchialbym zlozyc cos rozadnego za rozsadna cene :) dzieki za pomoc
Piasta dartmoora czy ns ?
-
Napisano 11 miesiący temu #
-
widze ze na oku masz częsci dwóch dobrych firm,jednak to ciężki wybór ;p
duzo osób ceni sobie części firmy ns ;p sam miałem widłeł ns rns 2 i byłem zadowolony ;p z tego co czytałem pisty ns są kozackie jednak z doświadczenia wiem ze darta tez dobrze sie trzymają ;p osobiście wybrałbym Ns nie ze względu na cene lecz renome bo częsci ns są naprawde dobre,co nie znaczy ze k-drive jest zły :Dco do obręczy wolałbym darta fortress bo są lekkie i wytrzymałe,nie miałem do czynienia z obręczami ns więc moze ktoś się wyowie i bedziesz miał lekkie porównanie
do tego szprychy...nie polecam darta ;p kupiłem komplet i dwie szrychy pękły ;p
Napisano 11 miesiący temu # -
zauwazylem ze dartmoor robi wiekszosc piast na 36 otwory a ns na 32 i ns piasta jest lzejsza. Jak patrze to wszystko mneij wiecej takie samo.
Dartmoor - Piasta K-DRIVE:
materiał: korpus z aluminium 6061-T6
4 maszynowe łożyska
Oś 10mm ze stali Cr-Mo
Driver 10T
Zapadki: 3
Rozstaw: 135x10 mmNS Bikes - Piasta ROTARY SINGLESPEED:
materiał: korpus z aluminium 6061
oś i konusy z aluminium 7075
O.L.D 135mm
4 łożyska maszynowe
driver 10T
3 zapadki z 24 punktami zaczepu / co 15 stopni każdy
śruby: 3/8”x24tpi (zwoje)
ilość otworów 32 i 36hNapisano 11 miesiący temu # -
ale masz w ns oś z alu a w darcie oś ze stali cromo ,a stal cromo jets mocniejsza ;p tak samo jak przy ramach,alu szybciej pęknie niż cromo ,warto sie nad tym zastanowic
co mi tam po osi rownie dobrze moge wymienic od poprzedniej piasty, a pozatym dartmoor robi ramy z aluminium i sa wytrzymale
to skoro masz wiedze o tym niepotrzebnie pytasz na forum którą wybrac ;)
wiem bo wiem... Po prostu chcialem pare opin od posiadaczy i sie po prostu dowiedziec jak im smiga i jak sie trzyma :)
ns - bez cienia wątpliwości
a ja bym Ci polecił Octane One do tyłu :) bo to praktycznie to samo co ns a duzo taniej. Jakosc wykonania jest super. Ziomek ma ta piaste i nie moze jej zajechac. a oszczedzisz troche kaski :) chyba ze masz pod dostatkiem i nie masz juz nic do wymiany w rwrze ;)
a co do obreczy to ciezki wybor ale chyba brałbym NSy :) ładnie wyglądają i są naprawde mocne, ale tez sa drozsze.
http://7anna.com.pl/oferta/octaneone/item/168-octane-one-orbital-ss-pro.html
Pozdro.
wybralem juz ns singlespeeda rotary troche gorsza wersja od rotary ale jak chce cos z driverem to 100 zl wiecej, wiec zostane przy tej:) a obrecze ns FUNDAMENTAL 2010 na rowerowym sa za 69 zl ale tylko czarnem. A to ze zachcailo mi sie fioletowe felgi to biore dartmoora raidery tez nie drogie a wytrzymale :)
Napisano 11 miesiący temu #
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać.